top of page

Twenty Twenty ThreeMaandag 2 jan. 2023, 6:30


Ik lees overal nieuwjaarswensen en denk na over het feit dat ik er zelf geen postte op Social Media. Ik ben nooit een groot nieuwjaar-vierder geweest. Het jaar inzetten met (vermoedelijk) griep helpt hier zeker niet bij.


Ik ben reeds twee uur wakker en schrijf dit vanuit de zetel om mijn partner niet wakker te maken met mijn hoest- en zweetbuien.


De thermometer piept. Ik merk op dat de meting sneller ging dan daarnet en lees 37°C. Oef, dat is al anderhalve graad minder dan daarnet.


Ik merk ook op dat 2022 een mooi jaar is geweest. Een jaar vol groei en nieuwe opportuniteiten die ik vaak lichtjes bevend maar met beide handen aannam. Een jaar waarin ik mezelf terugvond en mijn passie om anderen te steunen kon leven.


Waarom dan toch zoveel weerstand tegen dat ‘new year, new me’ gegeven? Ik vermoed dat het restanten zijn uit het verleden. Het verleden waarin ik zelf al vaak heb afgezien. Het verleden waarin een nieuw jaar geen betekenis voor mij had omdat ik zelf niet kon zien wat er kon veranderen.


Ik besef dat het utopisch zou zijn om te veronderstellen dat iets wat zo diep zat op 1 jaar tijd plots zou veranderen. We hebben allemaal oud en nieuw in ons.


Toch heb ik een positief vooruitzicht op 2023. Ik ben kalm en geloof in het groeien van mijn Coaching praktijk. Ik kijk uit naar het weerzien van alle nieuwe vrienden die ik in het najaar van 2022 maakte. Ik deed dit jaar zelfs een poging om goede voornemens te schrijven.


Eigenlijk was het niet zozeer een poging, ik deed het gewoon en maakte er zelfs concrete doelen van. Hier een kleine hap uit mijn persoonlijke en werkgerelateerde voornemens.

  • Vanaf 2023 werk ik aan het bewaren van een vaste routine, waarin overprikkeling vermijden en zelfzorg centraal staan.

  • Vanaf 2023 ga ik bewust om met mijn werkuren en plan ik mijn tijd zo in dat er genoeg ruimte is voor zowel productiviteit als voor rust.

  • Vanaf 2023 zet ik nog bewuster in op jou beter leren kennen.

  • In 2023 schrijf ik mijn eerste DnD campagne en voer ik deze ook uit. (NERD ALERT)Last but not least, wil ik ook jullie een fijn 2023 wensen. En dan vooral één waarin groei en heling de basis vormen. Moge 2023 de start zijn van een reis die je nooit vergeten zal en waarop je steeds met zelfliefde kan terugblikken. Oh… en een goede gezondheid natuurlijk!

Ik besluit mijn schrijfsel hier af te sluiten met een stevige hoestbui en het vooruitzicht op een dutje.Liefs,

Rosanne


29 weergaven0 opmerkingen
bottom of page